torsdag 17 februari 2011

Ibland går det som man tänkt sig

Otroligt nog blev maten inte bara ätbar utan god också. Även en blind höna hittar ibland ett frö.
 
 
Kyckling med currysås är det. En av mina favoriträtter. Rätt så enkel om man är någorlunda bra på att laga mat. Koka ris och steka kycklingfiléer i ugn kan nog dom flesta det är såsen som brukar ställa till problem för mig. Det är svårt att få fram den rätta smaken.

Currysås

½ tsk curry
1 finriven äppelklyfta
½-1 msk margarin eller smör
1 msk vetemjöl
1½-2 dl ljus buljong

Fräs curryn med äppelklyftan i matfettet. Tillsätt mjölet och fräs under några minuter under omrörning. Häll i buljongen lite i taget under omrörning. Låt såsen koka upp mellan varje spädning. Koka såsen 3-5 min. Krydda eventuellt.

1 kommentar:

  1. det såg ju gott ut, i alla fall kycklingen, det där gula runtomkring påminner mig om något helt annat, men du är duktig.

    SvaraRadera